Ortodontia – Aparat dentar Iasi - Migali
Ce ai face ca sa-i vezi razand?

Totul. Cu atat mai mult atunci cand este vorba de o durere dentara.
De aceea am creat programul TenderCare.

Afla mai multe despre TenderCare ›

Ortodontia – Aparat dentar Iasi

Este foarte important sa avem un zambet perfect si o ocluzie echilibrata pentru a avea un complex dento-alveolar sanatos.

aparat dentar iasi

De aceea specialistii nostri in ortodontie vin in intampinarea acestor probleme pentru a le preveni si trata corespunzator. Ortodontia este aplicabila atat pentru copii si adolescenti cat si pentru adulti. Acolo unde este cazul folosim stomatologia laser si stomatologia pentru copii iar dentistii si ortodontii nostri va propun planuri de tratament corect estimate si evaluate ca timp ca sa puteti lua decizii intelepte legate de sanatatea zambetului dvs si al copiilor dvs.

De ce trebuie sa purtam aparat dentar (ortodontic)?

Alegem sa purtam aparat dentar pentru a imbunatati estetica zambetului nostru, pentru a imbunatati starea de sanatate a dintilor nostri (dintii inghesuiti sunt dificil de igienizat eficient si au un risc mare de a dezvolta leziuni carioase si boala parodontala) si pentru a imbunatati functiile aparatului dentomaxilar (masticatia-ocluzia-muscatura, fonatia).

Ortodontia se ocupa cu indreptarea dintilor si asezarea lor astfel incat sa se obtina o muscatura stabila. Pacientii se adreseaza ortodontului din:

1. Cauze estetice (nu ne place cum arata dintii);

2. Cauze functionale:

– Datorita pozitionarii incorecte a dintilor pe arcada contactele dintre dintii de sus si cei de jos nu corespund, ceea ce inseamna ca nu putem realiza masticatia eficient, astfel, in functie de dintii care sunt afectati, cei din fata, lateral sau din spate nu vom putea face muscarea, sfasierea si mestecarea alimentelor;

– Pozitionarea incorecta a dintilor, respectiv maxilarelor poate determina tulburari de vorbire;

– Inghesuirile dentare ingreuneaza igienizarea cavitatii orale. Pacientii cu probleme ortodontice sunt predispusi la carii dentare, de obicei intre dinti pe care nu le observam decat atunci cand sunt profunde si cu durere. De asemnea apare si inflamatia gingiei deoarece nu reusim sa patrundem in toate spatiile ca sa igienizam. Acesta inflamatie determina sangerare, miros neplacut si in timp afectarea osului care sustine gingie, ce se retrage si descopera dintii, ducand la sensibilizarea acestora si in final chiar la pierderea lor.

Putem preveni aceste aspecte printr-un consult stomatologic ortodontic amanuntit si un plan de tratament personalizat.

Aparatura si tehnologii nedureroase – fara freza!

De aceea specialistii nostri in ortodontie vin in intampinarea acestor probleme pentru a le preveni si trata corespunzator. Ortodontia este aplicabila atat pentru copii si adolescenti cat si pentru adulti. Acolo unde este cazul folosim stomatologia laser si stomatologia pentru copii (fara freza) iar dentistii si ortodontii nostri va propun planuri de tratament corect estimate si evaluate ca timp pentru a lua decizii intelepte legate de sanatatea zambetului dumneavoastra si al copiilor dumneavoastra.

Despre aparatul ortodontic fix fizionomic ceramic Clarity Advanced

Bracketii ceramici folositi in Clinica noastra au un design superior bracketilor ceramici clasici. Sunt mai subtiri, se integreaza coloristic mult mai bine in aspectul smaltului, practic preluand din nuantele acestuia, sunt versatili ca si biomecanica in tratament si se indeparteaza mai usor de pe dinte la sfarsitul tratamentului.

In concluzie, aparatul dentar fix ceramic este o varianta estetica excelenta. Bracketul ceramic asociaza estetica bracketului fizionomic cu functionalitatea bracketului metalic.

Despre aparatul ortodontic fix fizionomic safir:

Bracketii fizionomici din ceramica transparenta (bracketii de safir in limbaj uzual) ofera o estetica superioara zambetului cu aparat dentar. Persoanele care va intalnesc ocazional nici nu vor sesiza ca purtati aparat dentar! Puteti alege alaturi de medicul ortodont bracketii fizionomici care se potrivesc cel mai bine pe dintii dumneavoastra.

Despre aparatul ortodontic fix metalic

Bracketii metalici sunt cei mai subtiri bracketi, sunt cel mai usor de igienizat, cel mai usor de indepartat de pe dinte si asigura o glisare lina a dintelui pe arcul metalic al aparatului dentar. Bracketii metalici sunt populari in randul adolescentilor. Aspectul aparatului poate fi schimbat la fiecare sedinta de activare. Elasticele care prind arcul de bracketi sunt disponibile intr-o varietate de culori. Acestea pot fi combinate si asezate in modele in functie de creativitatea fiecaruia (exista si elastice fosforescente)

Durata tratamentului?

Depinde de severitatea problemei. Poate dura de la un an pana la 2-3 ani.