Endodontia - Migali
Ce ai face ca sa-i vezi razand?

Totul. Cu atat mai mult atunci cand este vorba de o durere dentara.
De aceea am creat programul TenderCare.

Afla mai multe despre TenderCare ›

Endodontia

Atunci cand caria nu este tratata la timp infectia se poate extinde spre “inima” dintelui afectand nervii si vasele de sange ale acestuia. Durerile pot fi insuportabile. Una dintre afectiuni poarta denumirea de “turbarea dintilor”.
endodontie

Atunci cand caria nu este tratata la timp infectia se poate extinde spre “inima” dintelui afectand nervii si vasele de sange ale acestuia. Durerile pot fi insuportabile. Una dintre afectiuni poarta denumirea de “turbarea dintilor”. In acest caz nervul nu mai poate fi salvat si trebuie indepartat. Canalul gol care ramane trebuie preparat, dezinfectat si inchis etans cu un ciment definitiv.

Aparatura si tehnologii nedureroase – fara freza!

Daca infectia nu se trateaza nici in acest stadiu ea se propaga spre varful radacinii, se cantoneaza acolo si incepe sa “manance” din osul adiacent realizand “pungi” cu puroi – granuloame sau chisturi. Astfel de infectii sunt mult mai greu de tratat fiind nevoie de paste speciale cu antibiotice care se lasa pe canal uneori si mai multe luni. Daca infectia nu poate fi tratata se poate recurge uneori si la interventii chirurgicale care sa indeparteze infectia prin indepartarea varfului radacinii (rezectie).

Alteori se poate ajunge chiar la extractia dintelui. La noi, in Clinica Migali Iasi puteti beneficia de tratamentul de canal clasic – prepararea manuala cu ace a canalului si obturarea lui cu un ciment definitiv armat cu conuri sau de tratamentul de canal special care presupune prepararea canalului cu ace rotative montate la un motor endodontic si obturarea lui cu gutaperca lichida – metoda mult mai sigura si eficienta. De asemenea canalele infectate pot fi sterilizate cu Laserul.